Saturday, 28 January 2012

Aku berdua-duaan…

Semalam aku tinggal berdua-duaan jer dengan pakwe aku anak buah aku yg berusia dua bulan lebih tu dekat ruang tamu…mak aku solat zohor, yg lain semua pergi masjid solat jumaat.


Waktu tu anak buah tomey aku tengah bermain-main atas tilam dia. Maka aku pun teringin la utk cuba mengangkat dia…

sebenarnya aku da pernah try dah beberapa kali sebelum ni tapi tak berjaya…huhuhu
Sedang aku mencari idea apakah gaya yg sesuai aku gunakan, 

tiba-tiba,
alamak,
aku terdengar adik-adik aku da balik, tanpa membuang masa aku pun duduk dalam keadaan duduk yg aku yakin stabil...
dalam keadaan dia berada dekat sebelah kiri aku, lalu aku angkat sikit sambil tarik dan letak sekejap kepala dan separuh badan dia atas peha aku dan kemudian aku pun angkat macam biasa…
alhamdulillah aku seronok sangat sebab akhirnya aku berjaya juga merealisasikan impian aku mengangkat dia tanpa bantuan orang lain…*lahaula wala quwwatailla billah…tiada daya dan upaya melainkan dariMu jua…
bila adik-adik aku masuk rumah, aku pun buat muka comel dan selamber jer mcm tak ada apa-apa yg berlaku…padahal dalam hati best jer, kih kih kih  

2 comments:

Detective Fiqa said...

wahh wahh :D btw kite dah follow :D

~CAHAYA~ said...

hehe tq....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...