Saturday, 10 December 2011

bedwetting

Dolu prof urologi (mr.zul) ada bagitahu aku ubat utk overactive bladder (OB) ada 3 jer iaitu detrusitol, oxybutinin dan imipramine, dan yg last guna injection botox…
Tapi semalam doctor bagi aku desmopressin…takde dlm senarai pn kn…setahu aku itu ubat utk bedwetting…
Mase kecik memang aku bedwetting, hehe tapi da tua ni tidak lg…


alhamdulillah ler, kalu da tua2 ni bedwetting lg xdpt nk dibayangkan, alamat tergenang la kt ats tilam kot sbb da tua kencing mesti lg byk…huhu…minta2 dijauhkan dr bedwetting dlm keadaan da tua ni dan dlm keadaan tua yg sebenar2 tua…amin…
Ok pasal td agaknya sbb aku bagitahu dia kalu aku minum seliter, biasanya pegi toilet 8 kali pastu kencing yg keluar pn byk bknnya kencing xlawas, tp terlampau lawas…
ubat desmopressin ni fungsi dia utk mengurangkan penghasilan air kencing…takpe la telan jer la, lagipun utk sebulan jerrr… 

4 comments:

BLADE EDGE said...

antara tips nk elakkannya:
jgn byk sgt minum air sblm tido.
jgn tido meniarap sbb sistem badan akan cenderung utk rasa nk buang air.

~CAHAYA~ said...

oo yeke patut la kita dilarang tido meniarap...timekasih utk tips ni

Selendang Merah said...

betul kata blade edge tu..sm sokong..ingat tu cahaya..:D

~CAHAYA~ said...

hehe yela insyaAllah xlupe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...